Vi levererar alla typer av glas skurna i mått efter dina behov

Vi hjälper dig med:

Isolerglas

 Vi hjälper dig med alla typer av isolerglas, allt från konventionella två- och treglas, till olika typer av silikonförseglade fasadkonstruktioner. Vår glasleverantör har tillverkat isolerglas sedan början av 70-talet och är idag en av de ledande isolerglastillverkarna i Sverige och producerar ca 150 000 m² per år. Vanligtvis tillverkas isolerglasen med en distanslist av stål, men kan ersättas av en så kallad "varm kant", som är en list med liten värmeledningsförmåga. Mellanglasspröjs och blyinfattat glas i ett isolerglas är en specialitet för vår samarbetspartner.

Energisparglas och solskyddsglas

Energisparglas är vanligt floatglas som beläggs med ett tunt metallskikt som reflekterar den långvågiga rumsvärmen tillbaka in i rummet, men släpper in den kortvågiga solenergin. Solskyddsglasen kan delas in i absorberande genomfärgade glas, samt reflekterande glas (mjuk- och hårdbelagda). För att göra det enklare att bygga in så många funktioner som möjligt i ett isolerglas, finns det även kombinerade solskydds- och energiglas. Tekniken att belägga glas med tunna metallbeläggningar har gjort det möjligt att kombinera solskydd och energiglas till ett s k högprestandaglas. Dessa glas är optimerade för att släppa in maximalt med synligt ljus, men utestänga solvärmeinsläppet och dessutom reflekteras den långvågiga rumsvärmen tillbaka in i rummet. 

Skydd & säkerhet (bla. härdat, laminerat)

När det finns behov av skydd mot person- och sakskador, inbrott, brand och buller kan glas användas. Glas möjliggör att kombinera öppenhet och ljusinsläpp med ett omfattande skydd mot allt från brand till beskjutning. Olika typer av skyddsglas kan dessutom kombineras med andra funktioner såsom energi- och solskyddsglas för att uppnå bästa möjliga funktion. Där risk finns för personskador ska säkerhetsglas användas som vid bräckage ger ett brottmönster som minimerar risken för skärskador. För detta ändamål används främst två typer av säkerhetsglas – härdat och laminerat glas.

Inredningsglas

Vår leverantör lagerför ett stort antal glastyper ämnat för inredningsändamål såsom lacobel, matelac, spegelglas, matelux, färgad lamell och ornamentglas. Merparten av glasen som redovisas. För att minimera risken för skärskador, rekommenderar vi att aktuell produkt kompletteras med en säkerhetsfolie på glaset baksida.

Behöver du hjälp att byta glaset hjälper vi dig även med arbetet. ROT-avdraget gäller om du har möjlighet till det.

Bor du i Skåne kan vi hjälpa dig med hemleverans, fråga oss gärna.

Copyright © 2017 JTB Uterum & Inglasningar AB | Hemsida från: C4Media