Utemiljöer i Skåne

Vi tillverkar och bygger skräddarsydda uterum i Skåne efter dina önskemål

Skräddarsydda uterum

Din valfrihet är en självklarhet för oss, därför bygger vi uterum med egentillverkade limträstommar eller aluminiumstommar, glastak eller kanalplasttak samt skjutpartier som måttanpassas efter de förutsättningar som gäller hos dig. Vi har inga standardutförande eller färdiga mått på de uterum vi tillverkar och bygger. Allt anpassas och tillverkas så att det passar till ditt hus och din trädgård, då blir det såsom du vill att det ska vara. Estetiska önskemål som brutna hörn, bröstningar, fasta eller skjutbara kombinationer av fönster och dörrpartier bestäms när vi träffas i vår utställning för att tillsammans gå igenom er byggnation. Titta gärna under rubriken Bilder för att få inspiration och idéer om hur vi kan bygga ert uterum.

Kostnadsbild

Den främsta faktorn som påverkar kostnadsbilden är hur ni planerar att njuta av uterummet.

Frågorna ni bör ställa er är:

  • Är det tillräckligt för oss med ett enklare uterum som vi kan njuta av under sommarmånaderna och inte tänker värma upp under vintern?
  • Vill vi ha ett uterum som vi kan njuta av tidigt på våren och långt in på hösten samt hålla frostfritt eller tillfälligt värma upp under vintern?
  • Ska vi satsa på det dyrare uterummet, som närmst blir en tillbyggnad av huset, där vi kan ha 20 grader varmt året runt?

Prisskillnaden mellan ett sommarrum och vår/höst uterum är inte så stor medan prisklivet upp till ett vinterbonat året runt uterum är relativt stort.
För att harmonera med hur ni tänkt njuta av uterummet görs val av grundläggning, golv, skjutpartier och tak. Därefter går det att skapa en rättvisande prisbild. Eftersom vi erbjuder en komplett och ansvarsfull helhetslösning där vi hjälper dig från utformning och bygglovsritning till sista skruv har er möjlighet till ROT-avdrag också en stor effekt på prisbilden. Titta gärna under rubriken ROT-avdrag för en närmare beskrivning om vilka regler som gäller, du kanske har pengar att spara utan att veta om det.

Ett första möte

Vi rekommenderar våra nya kunder att boka en tid då vi träffas i vår utställning för att diskutera era tankar kring uterummet. När vi fått en uppfattning om hur uterummet ska utformas kan vi lämna en budgetkalkyl på vad en totalentreprenad kan komma att kosta. Nästa steg är att vi gör ett hembesök för att se så att uterummet går att bygga såsom det är tänkt. Därefter får ni en offert med ett fast pris för ett komplett uterum, monterat och klart!

Under rubriken Kontakt hittar ni våra öppettider och kontaktuppgifter, tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer.

Bygger ni på egen hand?

Bygger du ditt uterum själv hand hjälper vi dig givetvis med måttanpassade stommar, skjutpartier och tak. Vi lagerför limträ i 12 meters längder samt levererar uterum i aluminium med glastak eller kanalplasttak till din byggnation. Urjackningar i stolpar, takbalkar och bärlinor kan vi hjälpa dig med på vår verkstad. På så sätt slipper du fula beslag som balkskor och metallvinklar. Montaget blir ett lego-bygge, där varje del har sin exakta plats. Glastak och kanalplasttaken levereras komplett med montageskenor och profiler. Allt för att underlätta ditt arbete och montering på plats. Titta in under rubriken Bygg själv för bygg-själv-tips.

Våra glaspartier - Klicka på bilderna för större vy

Första bilden nedan visar exempel på våra vita skjutpartier och överljusen vi monterar för gavelmontage. Andra bilden visar våra silvergrå uterumspartier. Bild tre, fyra och fem visar våra lyft/skjut fasadpartier som vi använder när våra kunder vill ha ett fullisolerat skjutdörrsparti med maximalt ljusinsläpp att sätta i fasaden på huset. Bild sex och sju visar våra isolerade skjutpartier för vinterträdgård. Bild åtta till tolv visar glassystememt vi använder oss av när vi bygger glasväggar i husfasader, med gångdörrar, fönster eller vädringsluckor om man så vill.